Ana içeriğe atla

Yazılarınızı telefonlarınıza aktarabileceğiniz 9 uygulama

 OCR (Optical Character recognition) ya da Türkçesiyle "Optik karakter tanıma" dediğimiz işlem sizin fotoğraf dosyalarını metne dönüştürmenizi sağlar. Bu yazımızda yer alan uygulamalar OCR çeviri yapmanızı kolaylaştıracak yani sizin görsellerinizi, dokümanlarınızı, faturalarınızı ve daha birçok yazıyı kolayca cihazınıza aktararak sizi gereksiz yazı yazma zahmetinden kurtarır. Biz sizin için bu işlemi en iyi yapan 10 mobil uygulamayı derledik.

1) Google Keep


ocr uygulamaları

Hepimiz Google Keep'i, Evernote ve OneNote'un yakın bir rakibi olan bulut tabanlı not tutma uygulaması olarak biliyoruz. Google, rekabeti kızıştırmak için zaman zaman yayınladığı güncellemelerle öne çıkan uygulama olmaya çalışıyor. Eklediği ilginç özelliklerden biri de görüntülerden metin yakalama özelliğidir.

Google Keep kamerayı kullanır ve görüntülerdeki metni alır. Ancak bunu yalnızca görüntü uygulamadan yakalanırsa yapabilir.

Görüntü elde edildikten sonra, metin hızlı bir şekilde yakalanır ve bir notta dijital biçimde saklanır. Metin, herhangi bir şeyi elle yazmak zorunda kalmadan kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Kullanıcılar daha sonra resmi nottan silebilir.

Metin çıkarıldıktan sonra, hesapla ilişkili her cihazda otomatik olarak bulutla senkronize olur. Hem iOS hem de Android için mevcut olan Google Keep, tıpkı OneNote gibi ücretsiz ve reklamsız bir uygulamadır.

2) Text Fairy



Android için kullanılabilen bu OCR uygulaması bugün mevcut olan en iyi OCR uygulamalarından biridir. OCR uygulamasına sık sık ihtiyacınız oluyorsa Text Fairy kullanışlı ve hızlı bir uygulamadır.

Metin perisi sadece görüntüyü metne dönüştürmekle kalmaz, aynı zamanda fotoğrafın çekildiği bakış açısını da düzeltir.

Örneğin, sayfada bir kırışıklık varsa, uygulama netliği artırmak için görüntüyü geliştirir. Uygulama daha sonra yakalanan metni küçük tutarsızlıklar için düzenlemenize olanak tanır.

Text Fairy, başka bir uygulamaya yapıştırmak için metni kopyalamanızı sağlar. Ayrıca, metni bir PDF dosyasına dışa aktarma seçeneği sunulur. Metin Peri ücretsiz bir uygulama olmasının yanı sıra herhangi bir reklam bulundurmamaktadr.

3) Cam Scanner


Google Keep gibi CamScanner da hem Android hem de iOS için kullanılabilen başka bir OCR uygulamasıdır. CamScanner, tüm belgeleri dijitalleştirmenizi sağlar.

Uygulamanın belge tarama özellikleri ücretsiz sürümde mevcuttur. çekilen fotoğrafı yazıya dönüştürme özelliği için uygulamanın premium sürümünü edinmelisiniz.

Uygulamanın premium sürümü, ücretsiz sürümle birlikte çeşitli özellikler sunar: Taranan görüntüden metni çıkartmak; metinden görüntüye, görüntüden WORD veya EXCEL 'e dönüştürme gibi çeşitli seçenekler bunlardan bazıları.

CamScanner'ın OCR'si, Text Fairy ve Google Keep'inki kadar doğru değildir. Uygulamanın premium sürümüne abonelik, aylık 4,99 ABD doları veya yıllık 49,99 ABD doları karşılığında kullanılabilir.

4) Office Lens


Verimlilik uygulamaları söz konusu olduğunda Microsoft kaliteden ödün vermez. OCR motoru alanında en üstünlerindendir diyebiliriz. Ancak tek sorun, Office 365 Suite ile sorunsuz bir şekilde çalışmasına rağmen diğer üçüncü taraf uygulamalarıyla çok fazla çalışmamasıdır.

Dolayısıyla, etkin bir 365 kullanıcısıysanız Office Lens size ihtiyacınız ola her şeyi sağlayabilir. Office Lens; Word, Excel, Powerpoint, Note vb. ile uyumludur ve hem iOS hem de Android'de kullanmak ücretsizdir.

5) Adobe Scan



Hem iOS hem de Android'de mevcut olan Adobe Scan, OCR pazarındaki en iyilerden biridir
Belge yönetimi söz konusu olduğunda Adobe akla gelen ilk isimlerdendir.


Adobe, mobil cihazlar için mevcut en iyi OCR motorlarından birine sahiptir ve Adobe Scan'de açıkça görülmektedir. Sadece taramakla kalmaz, aynı zamanda hareket halindeyken de düzenleme, açıklama ekleme ve yorum yapma olanağı sağlar. Kullanımı ücretsizdir ve taranan belgeleriniz için bile 5 GB bulut depolama alanı sağlar.


Tek dezavantajı, depolama imkanının sınırlı olmasıdır. 5 GB'tan daha fazla alan için kuruluştan daha fazlasını satın almanız gerekir.

6) Smart Lens



Bu uygulama, başkalarının yapamayacağı bazı şeyler yapabilir ve başkalarının yapabileceği şeyler yapamaz. Yani, biraz karışık bir durum. Akıllı Lens, kullanıcılarının herhangi bir belgeyi taramasına izin verir ve görüntüyü metne dönüştürebilir, ayrıca taranan metni başka bir dile de dönüştürebilir.

Dahili çevirmeni, seyahat ediyorsanız ve metni başka bir dilden anlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa kullanışlı olur. Ancak, görüntüden metne dönüştürme gibi diğer uygulamaların sahip olduğu temel işlevler desteklenmemektedir.

Ona rağmen, Smart Lens bir dil çevirmeni OCR uygulaması arıyorsanız Android kullanıcıları için iyi bir seçenek olarak kabul edilebilir.

7) Text Scanner


El yazısı tanımayı destekleyen bir uygulama istiyorsanız, Text Scanner en iyi seçeneğiniz olacaktır. Hızlı, akışkan ve işi kolaylıkla bitirebiliyor. Text Scanner Android için kullanılabilir ve bir Freemium modeliyle birlikte gelir.

Ücretsiz mod sizi reklamlarla boğar. Ancak uygulama içi satın alımları alabilir ve reklamlardan kurtulabilirsiniz. Ancak bu paketi satın aldığınızda, uygulamanın size sunduğu imkanlar değişmez. Sadece reklamlar kalkar.

8) OCR Quickly - Text Scanner



Herhangi bir kayıt veya giriş gerektirmez; basitçe kurar ve kullanırsınız. Ayrıca çevrimdışı mod ile birlikte gelir ve bu nedenle her koşulda çalışır.

Yalnızca metni tıklar ve algılar, aynı zamanda devam etmeden önce görüntüyü biraz keskinleştirir. Bu daha doğru metin tanıma sağlar.

Ayrıca galerideki resimleri, metindeki metni algılamak için de kullanabilirsiniz. Google tarafından geliştirilen ve yalnızca Android sürümüyle gelen açık kaynaklı bir motor olan Tesseract OCR motoruna dayanmaktadır.

9) Evernote Scannable



Evernote; Microsoft ve Google gibi tüm ofis paketi devleri arasında rekabette yer alıyor. Evernote Scannable, iOS için kullanılabilir ve hayatı çok daha kolay hale getirir.

Biri herhangi bir belgeyi veya kartviziti tarayabilir ve uygulama otomatik olarak ondan bilgi alır. Görüntüler JPG veya PDF olarak saklanabilir. Veriler, kartvizitlerden kişi oluşturmak için hızlı bir şekilde kullanılabilir veya diğer uygulamalara kopyalanarak yapıştırılabilir



Mobil OCR uygulamaları son birkaç yılda önemli ölçüde gelişti. Her uygulamanın avantajları vardır ve en önemlisi, kullanıcıların hayatlarına gerçek değer katarlar. Zaman zaman kullanılacak basit bir uygulama arayan insanlar için ücretsiz olanlar iyi bir seçenektir.

Çoğunlukla profesyonel olarak kullananlar için ücretli sürümü tercih etmeniz önerilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 maddede Nokia neden battı.

Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce herkesin elinde Nokia telefonlar bulunuyordu. O zamanlar Nokia telefon pazarının yüzde 38'ine yakınını oluşturuyordu. Farklı farklı modelleri vardı ve beğenilmeyen telefonu neredeyse yoktu. Peki zamanında herkesin cebinde bulundurduğu bu cihazların üreticisine ne oldu da birden batma noktasına geldi? 1- Gelişime ayak uyduramama. Zaman geçtikçe teknoloji değişiyor haliyle telefonlar da. Ancak Nokia bu değişimi bir türü benimseyemedi. Apple dokunmatik telefon trendini başlattıktan sonra Nokia'nın bütün rakipleri buna ayak  uydurdular ancak Nokia hala bir zamanlar piyasayı kasıp kavuran tuşlu telefonlarına güveniyorlardı. Bunun bedelini de çok geçmeden ödediler. Nokia en sonunda durum ciddiyetini fark edip 2010'da Nokia N8'i çıkardılar. Aslında iyi iş çıkardılar, telefon 12 megapiksellik arka kamerasıyla HD videolar çekebiliyordu. 2014'te iPhone 6'nın bile arka kamerası 8 megapikseldi evet iPhone 6'dan 4 sene önce çıkmasına r

29 Ekim'e özel telefonunuz için 15 Atatürk duvar kağıdı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti, bu değerli armağanı, emanet edişinin 96. yıl dönümü. Bunun uğruna kanları dökülen, emek veren, acı çeken şehit askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor; Atatürk ve silah arkadaşlarına yurdumuz için yaptıkları onca fedakarlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu güne özel size Atatürk'ü hatırlatacak, ekranınızda her zaman yer alarak sizi kendisine daha yakın hisettirecek 15 duvar kağıdını paylaştım. Umarım beğenirsiniz

2. el eşya alıp satabileceğiniz 5 mobil uygulama

Elinizde artık işe yaramayan eşyalar varsa evinizin bir köşesinde öylece durmasındansa satıp ondan para kazanmayı tercih edersiniz diye düşünüyorum. Ek olarak pahalı olarak gördüğünüz bir ürünü daha ucuz fiyata ikinci el olarak almak isteyebilirsiniz. Tabi teknoloji gelişti, zaman ilerledi. Eskiden 2. el ürün alıp satmak için dışarıya çıkıp müşteri arayışı içinde olurduk. Ancak çeşitli mobil uygulamaların ortaya çıkmasıyla alıcı ve satıcıların buluşması artık çok kolay. Bu yazımda ikinci el ürün alıp satmak için uygun 5 mobil uygulamayı derledim. 1-Letgo Bunlardan ilk akla gelen uygulama Letgo. Letgo size otomotiv, teknoloji, ve emlak gibi çeşitli kategorilerde ikinci el ürün alışverişi yapma imkanı sağlar. Aynı zamanda alıcı ve satıcı kolayca iletişime geçip satılacak eşya ile ilgili detayları konuşabilirler. Eğer kargoyla uğraşmak istemiyorsanız konumunuza yakın teklifleri de görüntüleyebilirsiniz. Letgo 2. el eşya alım satımında popüler bir uygulama olduğ