Ana içeriğe atla

iPhone 12 şarj cihazı olmadan gelebilir

iPhone'un dünya genelinde yüz milyonlarca müşterisi olduğunu biliyoruz ve yeni modeller çıktıkça bu sayı daha da artıyor. Apple bu düzenin devam etmesi için oluşan olumuz durumları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu olumsuz durumlardan belki de en önemlisi fiyat. Şirket bu sorunu biraz olsun çözebilmek için cihazı şarj cihazı olmadan satmayı planlıyor olabilir.


Apple haberlerinin uzmanı diyebileceğimiz Ming-Chi Kuo adlı uzmanın MacRumours'da söylediklerine göre Apple, yeni iPhone 12'yi piyasaya sürerken şarj cihazını opsiyonel bir seçenek olarak belirleyecek. Yani isteyen şarj cihazını almaktan vazgeçip daha az fiyat ödeyecek.
Ayrıca 5W ve 18W güç adaptörleri bu yılın sonunda üretilecek.

Sızdırılan fotoğrafa göre 20W şarj cihazı 18W'luk olanıyla benzer olacak ve tıpkı iPhone 11 Pro'da olduğu gibi hızlı şarj özelliğiyle gelecek.



Apple şarj cihazının yanı sıra kablolu kulaklok EarPods u da  kutudan çıkarabilir. Mayıs ayında yatırımcılara yönelik bir araştırma fonunda Kuo, iPhone'un 10 yıldan fazla süredir lansmanlarında yer alan u kulaklığın çıkarılmasının kablosuz AirPods'lara olan ilgiyi arttıracağını düşünüyor.

Kuo'ya göre Apple'ın bu hamlelere girişmesinin bir diğer sebebi de 5G ve diğer yeni özelikler nedeniyle beklenen fiyat artışını engellemek. Bu ve bunun gibi önlemlerle şirket iPhone 12'yi iPhone 11 zinciriyle aynı fiyat satmayı planlıyor.

Kulaklı ve şarj cihazının bir Apple mağazasından alınması zorunluluğunu düşünürsek fiyat indirimi sadece görünürde indirim gibi gözükecektir zira yurt dışında kulalık ve şarj cihazları 29 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor ve özellikle kulaklıkların pek de dayanıklı oldukları söylenemez.

Görünüşe göre Kuo düşüncesinde yalnız değil. Görünüşe göre Barclays'teki analistler, Apple'ın iPhone 12 ile bir şarj cihazı veya kulaklık eklemeyeceğine inanıyor. Barclays analistleri, Apple'ın içereceği tek şeyin USB-C - Lightning kablosu olduğunu söylüyor.

Apple'ın yeni iPhone 12 zncirini ne zaman piaysaya süreceği merak konusu. Her ne kadar şirket her yıl Eylül ayında yeni iPhone modellerini piyasaya sürse de bu sene Koronavirüs buna engel olacak gibi görünüyor.

Barclays, iPhone 12'nin üretiminin normal zaman çizelgesine kıyasla programın yaklaşık dört ila altı hafta gerisinde olduğunu tahmin ediyor. Buna rağmen, analistler Apple'ın yeni iPhoneları Eylül ayında açıklayacağını ve modelleri belirli bir programda yayınlayacağını öngörüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 maddede Nokia neden battı.

Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce herkesin elinde Nokia telefonlar bulunuyordu. O zamanlar Nokia telefon pazarının yüzde 38'ine yakınını oluşturuyordu. Farklı farklı modelleri vardı ve beğenilmeyen telefonu neredeyse yoktu. Peki zamanında herkesin cebinde bulundurduğu bu cihazların üreticisine ne oldu da birden batma noktasına geldi? 1- Gelişime ayak uyduramama. Zaman geçtikçe teknoloji değişiyor haliyle telefonlar da. Ancak Nokia bu değişimi bir türü benimseyemedi. Apple dokunmatik telefon trendini başlattıktan sonra Nokia'nın bütün rakipleri buna ayak  uydurdular ancak Nokia hala bir zamanlar piyasayı kasıp kavuran tuşlu telefonlarına güveniyorlardı. Bunun bedelini de çok geçmeden ödediler. Nokia en sonunda durum ciddiyetini fark edip 2010'da Nokia N8'i çıkardılar. Aslında iyi iş çıkardılar, telefon 12 megapiksellik arka kamerasıyla HD videolar çekebiliyordu. 2014'te iPhone 6'nın bile arka kamerası 8 megapikseldi evet iPhone 6'dan 4 sene önce çıkmasına r

2. el eşya alıp satabileceğiniz 5 mobil uygulama

Elinizde artık işe yaramayan eşyalar varsa evinizin bir köşesinde öylece durmasındansa satıp ondan para kazanmayı tercih edersiniz diye düşünüyorum. Ek olarak pahalı olarak gördüğünüz bir ürünü daha ucuz fiyata ikinci el olarak almak isteyebilirsiniz. Tabi teknoloji gelişti, zaman ilerledi. Eskiden 2. el ürün alıp satmak için dışarıya çıkıp müşteri arayışı içinde olurduk. Ancak çeşitli mobil uygulamaların ortaya çıkmasıyla alıcı ve satıcıların buluşması artık çok kolay. Bu yazımda ikinci el ürün alıp satmak için uygun 5 mobil uygulamayı derledim. 1-Letgo Bunlardan ilk akla gelen uygulama Letgo. Letgo size otomotiv, teknoloji, ve emlak gibi çeşitli kategorilerde ikinci el ürün alışverişi yapma imkanı sağlar. Aynı zamanda alıcı ve satıcı kolayca iletişime geçip satılacak eşya ile ilgili detayları konuşabilirler. Eğer kargoyla uğraşmak istemiyorsanız konumunuza yakın teklifleri de görüntüleyebilirsiniz. Letgo 2. el eşya alım satımında popüler bir uygulama olduğ

29 Ekim'e özel telefonunuz için 15 Atatürk duvar kağıdı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti, bu değerli armağanı, emanet edişinin 96. yıl dönümü. Bunun uğruna kanları dökülen, emek veren, acı çeken şehit askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor; Atatürk ve silah arkadaşlarına yurdumuz için yaptıkları onca fedakarlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu güne özel size Atatürk'ü hatırlatacak, ekranınızda her zaman yer alarak sizi kendisine daha yakın hisettirecek 15 duvar kağıdını paylaştım. Umarım beğenirsiniz