Ana içeriğe atla

Facebook Dating'de güvenliğiniz için yapmanız gereken 10 adım

Uygulama mağazalarında sizi diğer insanlarla tanıştıran yüzlerce uygulama mevcut. Bu uygulamalar sayesinde her türlü insanla iletişim kurabilir, arkadaş olabilirsiniz. Facebook ise her gün arkadaşlarınızla iletişim kurabildiğiniz bir platform olduğundan başka uygulamalar aracılığıyla insanlarla tanışmanın gereksiz olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook Dating özelliğinin 20 ülkede yayına alındığını duyurdu. Peki aklımızda bir soru: İnternette "Dating" özelliğiyle tanıştığımız her insana güvenebilir miyiz, kendimizi bu yabancı insanlara karşı nasıl güvene alırız? 



1 - Konumunuza dikkat edin

Çoğu modern buluşma uygulaması gibi, Facebook Dating de konumunuzun yakınınızdaki kişilerle eşleşme izi istiyor.  Ancak, Facebook, uygulamayı kullandığınızda bulunduğunuz konumu kullanmaz.  Bunun yerine, profilinizi oluştururken bulunduğunuz yeri seçer.  Bu, eğer işteyseniz ve hesabınızı orada oluşturursanız, varsayılan ayarların sizi o konumdan 60 mil uzaklıktaki kişilere bağlayacağı anlamına gelir.

Elbette konumunuzu ve ne kadar uzaktaki insanları aradığınızı değiştirebilirsiniz, ancak konum değişikliği her zaman o anda bulunduğunuz yere göre yapılır. Konumunuzu bulunmadığınız bir yere ayarlayamazsınız.


Konumunuza dikkat etmek istemeniz gerektiğinin asıl nedeni, konum bilgilerinizin sizin daha kolay izlenmenizi sağlamasıdır. Ne kadar aktif olursanız, "Dating" özelliğini kullanırsanız birinin sizi takip etme riski o kadar artar. Ayrıca, bir veri ihlali durumunda, uygulamadaki konum verileriniz kötü niyetli biri için oldukça değerli olabilir.

2 - Evinizdeki fotoğrafları paylaşmayın

Bu, sosyal medyada paylaştığınız her şey için geçerlidir, ancak flört servisleri kullanıyorsanız özellikle önemlidir. Facebook Dating, profil fotoğrafınıza ek olarak, eşleşme arayan kişilerle paylaşmak için üç fotoğraf seçmenizi ister. Hangi fotoğrafların paylaşılacağını seçmeden önce bu fotoğraflara dikkatlice bakın. Fotoğrafınız ön bahçenizdeyken evinizin arkanızdayken veya tanınması kolay bir yerel bar veya restoranın içindeyse, kullanmaktan kaçının.

3 - İnsanları zamanında ve sıklıkla engelleyin









Facebook Dating'i kullanmadan önce, Engelle düğmesini nasıl kullanacağınızı öğrenin.  Facebook'taki Engelle aracının aksine, bu aracın içinden engellemek istediğiniz hesapları hızlı bir şekilde arayabilirsiniz.  Bu, eski flörtlerinizin ve akrabalarınızın buluşma profilinizi görmesini ve işleri herkes için garip hale getirmesini engellemenizi sağlayacaktır.

Ayrıca, bir konuşma istediğiniz gibi gitmezse, Engelle düğmesini kullanarak rahatlayabilirsiniz. Biriyle çok ortak noktanız yoksa veya bir konuşmanın gidişatından memnun değilseniz, o kişiyi engelleyin. Bu, profilinizi görmelerini engelleyecektir, bu nedenle eğer onlardan rahatsızsanız, küçük bir engel oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

4 - Bunalmış olduğunuzda "Mola Verin" düğmesini kullanın.




Her iletişim plana göre yapılmaz ve bazen bu kötü konuşmalar can sıkıcı olur. Bir molaya ihtiyacınız varsa bunun için bir ayar var. Ayarı etkinleştirmek için :

  1.  Facebook Dating ana ekranının sağ üst köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun.
  2.  Ayarlar ekranının üstündeki Genel sekmesine dokunun.
  3.  Bir Mola Ver kaydırıcısına dokunun ve maviye dönmesini izleyin.
  4.  Ara vermeyi etkinleştirmek istediğinizi onaylamak için Devam'a dokunun. 
 Bu özelliği etkinleştirdikten sonra, profiliniz artık arama sonuçlarında görünmeyecek. Bu, önceden iletişim kurduğunuz kişilerle sohbet etmenizi engellemez.

5 - "Secret Chrush" özelliğinden kaçının. 




Facebook Dating, Facebook arkadaşı olduğunuz kişileri alıp onları nasıl sevdiğinizle ilgili gizli bir gruba eklemenizi sağlayan bir süper sevimli özelliğe sahiptir. Eğer arkadaşınız  sizi Secret Crush sürümüne eklerlerse, Facebook Dating ikinize de bu durumu bildirecek ve birbirinizle bağlantı kurma konusunda konuşmaya teşvik edecektir.

Dikkat edin!

Facebook'un veri güvenliği geçmişi hiçbir yerde kimin kime yakın olduğunu anlayacak kadar güvenilir değildir.  Herkesin Secret Crush listesi diğer arkadaşlara ulaşırsa bu çok büyük sorunlara yol açar ve kavga etmeye ve hayatları mahvetmeye neden olur.  Cidden, bu özelliği kullanmayın.  Asla.

6 - Sanaldan birisiyle gerçek hayatta görüşecekseniz bunu bir arkadaşınıza anlatın.

"İnternette tanıştığınız herkes tehlikelidir." demiyorum ama oldu da Facebook Dating'te tanıştığınız biriyle gerçek hayatta görüşecekseniz o zaman bunu yakın bir arkadaşınıza anlamanız iyi olur. Böylece başınıza bir şey geldiğinde arkadaşınız harekete geçebilir.

7 - Yabancısı olduğunuz yerlerde buluşmayın

Yabancılarla bilmediğiniz yerlerde buluşmayın.  Aşina olduğunuz bir yer seçin, bu sayede biraz daha rahat olursunuz ve ani bir çıkış yapmanız gerekirse etrafta bir sürü insan var. 

8 - Spam profilleri raporlayın

Flört servisi kullanan herkes bunu yapmak için uğraşmıyor.  Bazıları banka hesabınıza girmek istiyor, bazıları ise sadece insanlara zarar vermek istiyor.  Herhangi bir konuşmanın tamamen sohbet etmek ve eğlenmek gibi görünmediği bir konumdaysanız, muhtemelen görüşmeden çıkmalısınız.

 Ve konuştuğunuz kişi aktif olarak bir başkasına zarar verecek gibi görünüyorsa, Facebook'un bu kişilerin işe yaramadığını bilmesini sağlamak için kullanabileceğiniz
raporlama araçları vardır. Bunları kullanın.

9 - Özelliği sevmediyseniz profili silin

"Beğenmezsem zaten silerim bunu söylemene gerek yok." dediğinizi duyar gibiyim ama bunu yaparken acele etmeli, sonraya bırakmamalısınız çünkü yabancılar profilinizdeki bilmesini istemediğiniz bilgileri öğrenebilir.
Bunu yapmak için:

  1. Facebook Dating ana ekranının sağ üst köşesindeki Ayarlar simgesine dokunun.
  2.  Ayarlar ekranının üstündeki Genel sekmesine dokunun.
  3.  Profili Sil düğmesine dokunun.
  4.  Bunu yapmak istediğinizi, Profil Sil'e tekrar dokunarak onaylayın.


Bu servisi eğer kullanıyorsanız bu bilgiler işinize yarayacaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 maddede Nokia neden battı.

Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce herkesin elinde Nokia telefonlar bulunuyordu. O zamanlar Nokia telefon pazarının yüzde 38'ine yakınını oluşturuyordu. Farklı farklı modelleri vardı ve beğenilmeyen telefonu neredeyse yoktu. Peki zamanında herkesin cebinde bulundurduğu bu cihazların üreticisine ne oldu da birden batma noktasına geldi? 1- Gelişime ayak uyduramama. Zaman geçtikçe teknoloji değişiyor haliyle telefonlar da. Ancak Nokia bu değişimi bir türü benimseyemedi. Apple dokunmatik telefon trendini başlattıktan sonra Nokia'nın bütün rakipleri buna ayak  uydurdular ancak Nokia hala bir zamanlar piyasayı kasıp kavuran tuşlu telefonlarına güveniyorlardı. Bunun bedelini de çok geçmeden ödediler. Nokia en sonunda durum ciddiyetini fark edip 2010'da Nokia N8'i çıkardılar. Aslında iyi iş çıkardılar, telefon 12 megapiksellik arka kamerasıyla HD videolar çekebiliyordu. 2014'te iPhone 6'nın bile arka kamerası 8 megapikseldi evet iPhone 6'dan 4 sene önce çıkmasına r

29 Ekim'e özel telefonunuz için 15 Atatürk duvar kağıdı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti, bu değerli armağanı, emanet edişinin 96. yıl dönümü. Bunun uğruna kanları dökülen, emek veren, acı çeken şehit askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor; Atatürk ve silah arkadaşlarına yurdumuz için yaptıkları onca fedakarlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu güne özel size Atatürk'ü hatırlatacak, ekranınızda her zaman yer alarak sizi kendisine daha yakın hisettirecek 15 duvar kağıdını paylaştım. Umarım beğenirsiniz

2. el eşya alıp satabileceğiniz 5 mobil uygulama

Elinizde artık işe yaramayan eşyalar varsa evinizin bir köşesinde öylece durmasındansa satıp ondan para kazanmayı tercih edersiniz diye düşünüyorum. Ek olarak pahalı olarak gördüğünüz bir ürünü daha ucuz fiyata ikinci el olarak almak isteyebilirsiniz. Tabi teknoloji gelişti, zaman ilerledi. Eskiden 2. el ürün alıp satmak için dışarıya çıkıp müşteri arayışı içinde olurduk. Ancak çeşitli mobil uygulamaların ortaya çıkmasıyla alıcı ve satıcıların buluşması artık çok kolay. Bu yazımda ikinci el ürün alıp satmak için uygun 5 mobil uygulamayı derledim. 1-Letgo Bunlardan ilk akla gelen uygulama Letgo. Letgo size otomotiv, teknoloji, ve emlak gibi çeşitli kategorilerde ikinci el ürün alışverişi yapma imkanı sağlar. Aynı zamanda alıcı ve satıcı kolayca iletişime geçip satılacak eşya ile ilgili detayları konuşabilirler. Eğer kargoyla uğraşmak istemiyorsanız konumunuza yakın teklifleri de görüntüleyebilirsiniz. Letgo 2. el eşya alım satımında popüler bir uygulama olduğ