Ana içeriğe atla

Milli sosyal medya platformu 'Yazbee' 2020'de 20 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Milyarlarca insan her gün, belli vakitlerde sosyal medyada zaman harcıyor ve bu insanların sayısı her geçen gün artıyor. Haliyle sosyal medyaya merak salan mühendis ve girişimcilerin sayısı da artıyor. Ülkemizde de bu mühendislerin ürünü bir uygulama olan 'Yazbee' geliştirildi.





1,5 ayda 200 bin kullanıcıya sesini duyuran Yazbee kullanıcılara seçtiği konularda fotoğraf video veya sadece yazı halinde paylaşımlar yapma imkanı sunuyor. İnsanların belli başlı konularla ilgili paylaşımları da takip edebildiği Yazbee bu anlamda Twitter'a benziyor.

Yıl sonuna kadar 1 milyon, 2020 sonuna kadar ise 20 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefleyerek beklentileri yüksek tutan Yazbee'nin 2022 sonunda ise halka açılması planlanıyor.

Yazbee kurucu başkanı Arif Ünver Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunarak Yazbee hakkında daha fazla bilgi verdi. Üner "Yazbee'nin gelişim süreci devam ediyor. Kullanılan sosyal medya platformlarından mobil cihazlarınıza ortalama haftada bir güncelleme gelir. Onların 15 yıl içerisinde kat ettiği yolun yüzde 75-80'ini 3,5 yıl içerisinde katettik. Bir buçuk ay önce de kullanıma açtık. 200 bine yakın aktif kullanıcımız oldu. Bu çok ciddi bir rakam. Zaten hedefimiz bu yılın sonunda bir milyonun üstü. 2020 sonunda 20 milyonun üzeri hedefimiz var." açıklamasını yaptı.

Her sosyal medya platformunun belası olan yazılımcılar ve bilgisayar uzmanları tarafından geliştirilen, farklı amaçlarda kullanılan bot hesaplar hakkında da açıklamalarda bulunan Ünver "Bot hesaplar bilgi kirliliği yaratmak ve yalan bir haberin yayılması için de kullanılıyor. Bunlar çok hassas konular. Bu yüzden her hafta bot hesap temizliği yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Yerli ve milli

Uygulamanın yazılımının Türk mühendisler tarafından yazıldığını söyleyen Ünver platformun gelişiminde 100'den fazla mühendis istatikçi ve tasarımcının rol aldığını vurguladı.

5 milyar dolar harcandı. 

Uygulama için 5 milyon dolarlık bütçenin kullanıldığını dile getiren Ünver, "Şu anda 2019 sonuna kadar olan hedefimiz olan 1 milyonun üzerindeki kullanıcı sayısına çok rahat hizmet verebilecek kapasitedeyiz. Bu şu demek değil, burada 20 milyon kişi hesap açıp kullanamaz mı? Kullanabilir. 20 milyon kullanıcınız varsa bunların hepsi eş anlı kullanmıyor. Önemli olan burada eş anlı kullanıcıya verebileceğiniz hizmetin kapasitesi. Türkiye'deki aktif olarak sosyal medya kullanımına hizmet verecek kapasitede bir altyapımız var. İhtiyaca binaen saatler içerisinde katlanabilecek modüler bir altyapıya sahibiz." dedi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6 maddede Nokia neden battı.

Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce herkesin elinde Nokia telefonlar bulunuyordu. O zamanlar Nokia telefon pazarının yüzde 38'ine yakınını oluşturuyordu. Farklı farklı modelleri vardı ve beğenilmeyen telefonu neredeyse yoktu. Peki zamanında herkesin cebinde bulundurduğu bu cihazların üreticisine ne oldu da birden batma noktasına geldi? 1- Gelişime ayak uyduramama. Zaman geçtikçe teknoloji değişiyor haliyle telefonlar da. Ancak Nokia bu değişimi bir türü benimseyemedi. Apple dokunmatik telefon trendini başlattıktan sonra Nokia'nın bütün rakipleri buna ayak  uydurdular ancak Nokia hala bir zamanlar piyasayı kasıp kavuran tuşlu telefonlarına güveniyorlardı. Bunun bedelini de çok geçmeden ödediler. Nokia en sonunda durum ciddiyetini fark edip 2010'da Nokia N8'i çıkardılar. Aslında iyi iş çıkardılar, telefon 12 megapiksellik arka kamerasıyla HD videolar çekebiliyordu. 2014'te iPhone 6'nın bile arka kamerası 8 megapikseldi evet iPhone 6'dan 4 sene önce çıkmasına r

29 Ekim'e özel telefonunuz için 15 Atatürk duvar kağıdı

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti, bu değerli armağanı, emanet edişinin 96. yıl dönümü. Bunun uğruna kanları dökülen, emek veren, acı çeken şehit askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor; Atatürk ve silah arkadaşlarına yurdumuz için yaptıkları onca fedakarlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Bu güne özel size Atatürk'ü hatırlatacak, ekranınızda her zaman yer alarak sizi kendisine daha yakın hisettirecek 15 duvar kağıdını paylaştım. Umarım beğenirsiniz

2. el eşya alıp satabileceğiniz 5 mobil uygulama

Elinizde artık işe yaramayan eşyalar varsa evinizin bir köşesinde öylece durmasındansa satıp ondan para kazanmayı tercih edersiniz diye düşünüyorum. Ek olarak pahalı olarak gördüğünüz bir ürünü daha ucuz fiyata ikinci el olarak almak isteyebilirsiniz. Tabi teknoloji gelişti, zaman ilerledi. Eskiden 2. el ürün alıp satmak için dışarıya çıkıp müşteri arayışı içinde olurduk. Ancak çeşitli mobil uygulamaların ortaya çıkmasıyla alıcı ve satıcıların buluşması artık çok kolay. Bu yazımda ikinci el ürün alıp satmak için uygun 5 mobil uygulamayı derledim. 1-Letgo Bunlardan ilk akla gelen uygulama Letgo. Letgo size otomotiv, teknoloji, ve emlak gibi çeşitli kategorilerde ikinci el ürün alışverişi yapma imkanı sağlar. Aynı zamanda alıcı ve satıcı kolayca iletişime geçip satılacak eşya ile ilgili detayları konuşabilirler. Eğer kargoyla uğraşmak istemiyorsanız konumunuza yakın teklifleri de görüntüleyebilirsiniz. Letgo 2. el eşya alım satımında popüler bir uygulama olduğ